Zwanger zijn – een transformatie!

Een zwangerschap voor een vrouw is een groot proces wat zowel voor moeder en kind heel belangrijk is. Tegenwoordig word er vaak alleen aandacht aan de buitenkant gegeven door de verloskundige of gynaecoloog. Er word vooral gekeken naar de gezondheid en groei van de baby. Daar is op zich natuurlijk niks mis mee.  Maar er spelen veel meer factoren hierin mee. Zoals de vrouw die verandert en zich gaat klaar maken om een nieuw leven op de wereld te zetten. Haar gevoel en vertrouwen in haar zwangerschap en in haar kind. De vrouwelijke intuïtie.

De ene vrouw is hier zich wel van bewust maar mist dit in haar omgeving van verloskundigen en gynaecologen. De andere vrouw gaat met de maatschappij mee en weet niet beter.

Ikzelf heb tijdens mijn zwangerschappen veel geleerd van de maatschappij die in mijn ogen weinig open stond voor  ‘gevoel’ en de vrouw die zwanger is. Dit gaf mij veel inspiratie. Ik dacht dit moet toch ook anders kunnen?

Waarom moet een vrouw dit proces als iets angstig zien omdat er van alles met het kind kan gebeuren en alles elke keer word gecheckt?

Er is een hele bijzondere andere kant waar weinig mee word gedaan. Je leert in je periode van zwanger zijn veel dingen over jezelf, er staat iets voor de deur waarvan je totale overgave voor moet creëren omdat je niet weet wat het is om te bevallen. Dit vergt van jezelf dat je meer naar binnen gaat, dat je vooral de laatste weken je gaat voorbereiden op je lichaam en geest die samen werken.

Met meditatie kun je hier een groot deel mee versterken. Je gaat meer naar binnen en leert meer over jezelf. Je leert de dingen te visualiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>