Tweelingzielen en Zielsmaatjes

Wat is een tweelingziel?

Vanuit de ziel gezien, is een tweelingziel een ander deel van hetzelfde stuk ziel wat je samen deelt. Je kunt het als een baarmoeder zien waar twee baby’s in zitten die allebei op aarde worden geboren. Beide zaten ze in een baarmoeder samen en werden daarna afgesneden uit de warme liefdevolle baarmoeder. Doordat ze samen waren, zijn ze verbonden met elkaar, delen ze samen dezelfde energie met elkaar. Hierin word ook wel eens de dualiteiten met elkaar in gedeeld. Samen waren ze een en in perfecte balans, allebei los van elkaar hebben ze hun eigen meegenomen stukken. Zo kun je bij je tweelingziel veel herkenning en toch ook weer het tegenovergestelde ervaren.

Je tweelingziel kun daardoor een grote spiegel voor je zijn. Hij/zij is een stukje van jezelf. De liefde die tweelingzielen voor elkaar hebben is ook vaak heftiger dan bij zielsmaatjes. Heftiger in dat het veel kan helen, kan spiegelen, kan beangstigen. Door deze heftigheid is het niet altijd makkelijk voor tweelingzielen om met elkaar om te gaan. Naast dat het ook weer een diepe vreugde kan brengen . Dit is voor ieder ook zijn eigen proces als tweelingziel. Tweelingzielen hebben een diepe onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en kunnen elk leven weer de vergeving vinden in de lessen die ze met elkaar hebben afgesproken om van te leren. Niet altijd is deze les om samen een liefdevolle relatie aan te moeten gaan. Het gaat om de liefde die vooral elkaar doet helen en helpen.

Zielsmaatjes

Met een zielsmaatje kun je al snel heel vertrouwd of fijn voelen. Dit zijn vaak zielen die je ook al eerder hebt gekend, waar je afspraken mee hebt gemaakt om iets bij elkaar te helen, te helpen. Je kunt daardoor hele fijne relaties hebben met een zielsmaatje, en ook minder fijne relaties om nog iets eruit te leren of samen iets af te ronden.